Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τα θύματα των συνθηκών, της ακραίας πολεμικής εκπαίδευσης που επιβάλλουν τα νατοϊκά πρότυπα και οι ανάγκες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, της αυθαιρεσία των διοικήσεων και τα άχρηστα-επικίνδυνα οπλικά συστήματα, εκτινάσσονται.

24 Αυγούστου, αυτοκτονεί διά απαγχονισμού ένας 19χρονος στο 601 Τ.Π. Κιλκίς. Οι «ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου» αναφέρουν: «έλα μωρέ, ένα 19χρονο τσιγγανάκι ήταν, παιδί εξαμελούς οικογένειας, που καυγάδιζε όλο το απόγευμα με την γκόμενα»!

22 Αυγούστου, 3:30 τα ξημερώματα κατέληξε αιφνίδια ένας 19χρονος νεοσύλλεκτος στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Διάγνωση: πνευμονικό οίδημα. Βαριές οι ευθύνες του Υγειονομικού που στην διάρκεια της κατάταξης περιορίζεται σε εικονικές εξετάσεις, ενώ γονείς καταγγέλλουν ότι το παλικάρι αντιμετώπιζε όλο το απόγευμα άσθμα και διαρκές έντονο βήχα, εκλιπαρώντας αξιωματικό να επισκεφτούν τα ιατρεία. Απάντηση: «σκάσε και κοιμήσου, θα πάμε το πρωί».

19 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, σκοτώνεται πέφτοντας από ύψος 22 μέτρων, ο Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού Γ.Λυκάκης.

16 Αυγούστου, παρ ολίγο νέα τραγωδία όταν πανάρχαιο ελικόπτερο τύπου UH-1H Χίουι, παρουσιάζει μηχανική βλάβη και πραγματοποιεί έκτακτη προσγείωση στο Βόλο.

13 Αυγούστου, ο 27χρονος Π.Π., επιστρέφοντας μόλις από αναβολή στο Κ.Ε.Κορίνθου, έχοντας κριθεί υγιείς, αισθάνεται δυσφορία, παρουσιάζει αναπνευστικά προβλήματα και στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου που μεταφέρεται πεθαίνει. Η διάγνωση: «πνευματικό οίδημα», αποκρύπτοντας τις ευθύνες Υγειονομικού και Διοίκησης της μονάδας.

11 Αυγούστου, ελικόπτερο με τριμελές πλήρωμα της Π.Α. τύπου ΑΒ-205 απογειώνεται από την Σαντορίνη. Σε 15 λεπτά ο κινητήρας του «κράτησε» και το ελικόπτερο «βούτηξε». Με αυτοθυσία ο πιλότος καταφέρνει να το προσγειώσει σε ξέρα, ένα μίλι από την Ανάφη.

30 Ιουλίου, σκοτώνονται από πτώση ενός άχρηστου πολεμικού ελικοπτέρου Απάτσι ο Ταγματάρχης Α.Δ. και ο Αρχιλοχίας Κ.Γ. Τα Απάτσι παρουσιάζουν κατασκευαστικό πρόβλημα στα ηλεκτρονικά συστήματα, υπήρξαν για χρόνια, 12 από αυτά, αποθηκευμένα σε ακατάλληλες συνθήκες (εκτεθειμένα στη υγρασία του Ελληνικού) καθώς ο Μεϊμαράκης δεν τα παραλάμβανε εξαιτίας αθέτησης της συμφωνίας από την Boeing. Στην υπηρεσία τα ενέταξε διαταγή του Βενιζέλου, ενώ ακολούθησε σύγκρουση με την εταιρεία που διεκδικεί την πανάκριβη συντήρηση τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου