Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Έσπασε η βιτρίνα της «δημοκρατίας» τους..

Τις τελευταίες μέρες εξαπολύθηκε από το αστικό μπλοκ εξουσίας μια τεράστια εκστρατεία τρομοκράτησης του κόσμου ενόψει των κινητοποιήσεων για τις 6, 7 και 15 Δεκέμβρη. Την άγρια καταστολή της Πανελλαδικής Πανεκπαιδευτικής πορείας την Πέμπτη 2/12 ακολούθησε ένα κύμα τρομοϋστερίας που προβαλλόταν από τα αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο 24ωρος αποκλεισμός του κέντρου, η παρεμπόδιση του κόσμου να πάει στην πορεία (κλείσιμο σταθμών του μετρό) και η δημιουργία ‘’ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ‘’ στο κέντρο της Αθήνας μόνο στρατιωτικό νόμο μπορούν να μας θυμίσουν.
Η πορεία της 6 Δεκέμβρη χτυπήθηκε πριν καν αρχίσει από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η αλόγιστη χρήση χημικών και η ωμή βία των δυνάμεων καταστολής, τα ανοιγμένα κεφάλια διαδηλωτών, οι 100 και πλέον προσαγωγές και πολυάριθμες συλλήψεις μαρτυρούν ένα πράγμα: Πως η κυβέρνηση θέλει να τελειώνει μία και καλή με τις πορείες της 6/12, θέλει να τελειώσει με οτιδήποτε θυμίζει εξέγερση. Η απάντηση του κινήματος ήταν άμμεση. Κόντρα στο όργιο των ΜΑΤ και της καταστολής, η τεράστια σε όγκο πορεία έγινε.
Όλο αυτό το διάστημα όμως η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα άλλο από το να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. «Απαξιώνουν» τους δεκάδες χιλιάδες που κατεβαίνουν στον δρόμο, τις κατειλλημένες σχολές και τους απεργούς. Η ξεφτίλα τους δεν έχει όριο! Την επόμενη ακριβώς μέρα από το χτύπημα της πορείας 6/12 το ΠΑΣΟΚ υποδέχεται τον πρόεδρο του ΔΝΤ Nτ. Στρος -Καν στη βουλή δίνοντας έτσι τον πρώτο λόγο σε αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή μιας ολόκληρης γενιάς.
Η στάση αυτή δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει να μας επιβάλει τον δικό της μονόδρομο, θέλει δηλαδή να μας πείσει πως το 2010 η μόνη συζήτηση που γίνεται είναι για το πώς η ζωή μας θα γίνει χειρότερη και το πώς θα δουλεύουμε περισσότερο και θα αμοιβόμαστε λιγότερο. Μονόδρομος για αυτούς είναι το μνημόνιο, το ΔΝΤ και η ΕΕ.
Ο τρόμος να γίνει οργή, η οργή να γίνει ανατροπή. Για την νεολαία, για τους φοιτητές , τους μαθητές , τους εργαζομένους υπάρχει και άλλο μέλλον. Ένα μέλλον πέρα από τα 590 ευρώ, την ανεργία, το τσάκισμα της εκπαίδευσης και τη φτώχια. Το φοιτητικό και εργατικό κίνημα δικαιούται, πρέπει και μπορεί να επιβάλει το δικό του μονόδρομο. Για παιδεία στο πλευρό των κοινωνικών αναγκών, για δουλειά με αξιοπρέπεια, ζωή με δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα.
ΟΥΤΕ ΣΙΩΠΗΣ, ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 7/12 ΣΤΙΣ 17:00 στην Πλ. Κλαυθμώνος ενάντια στον ερχομό του προέδρου του ΔΝΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 14/12 στις 13:00 στο αμφ. Σίδερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου