Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΔΕΞΙΑ KAI ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ(ΠΑΣΠ) ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘEI ΕΤΑΙΡΙA SECURITY



Μα είναι δυνατόν οι «ορκισμένοι εχθροί» ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, η δύναμη της «δεξιάς συντήρησης» και η δύναμη της «αλλαγής και της προόδου» να συναινούν και να υπογράφουν από κοινού μια απόφαση του ΔΣ(την πρώτη που υπογράφουν μαζί φέτος…!); Τι είναι άραγε αυτό που τους ενώνει; Για άλλη μια φορά απόδεικνύεται πως τόσο η «πρώτη και καλύτερη»ΔΑΠ όσο και η «προοδευτική και αγωνιστική» ΠΑΣΠ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για τη διαφορετικότητά τους ενοποιούνται πάντα σε ένα πράγμα. Στην προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών κάθε κυβέρνησης και στην καταστολή των κινηματικών διαδικασιών. ΚΑΜΙΑ από τις δύο δεν έχει βγάλει άχνα τόσο για την εγκύκλιο που θα μας αναγκάζει να πληρώνουμε τα βιβλία όσο και για την πρόσληψη εταιρίας security που χτυπάει το άσυλο και ξεπουλά το πανεπιστήμιο σε εργολάβους, δείχνοντας ότι δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από το μακρύ χέρι του υπουργείου στα πανεπιστήμια. Όταν όμως η πρυτανεία έρχεται σε δύσκολη θέση και τους τραβάει το αυτάκι, τα τσιράκια της δίνουν πρόθυμα το παρόν. Γιατί η υπογραφή αυτού του ΔΣ στο οποίο δεν αναφέρεται καν ποιος είναι ο λόγος των κινητοποιήσεων, και προφανώς ούτε η θέση τους για τα επίμαχα ζητήματα, δεν αποτελεί τίποτα άλλο απ την εν λευκώ στήριξη της αγχωμένης πρυτανείας και της ακόμη πιο αγχωμένης κυβέρνησής τους. Είναι αγχωμένοι γιατί γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κρύβουν για πάντα την αλήθεια και ότι ο κλοιός του φοιτητικού κινήματος θα αρχίσει να γίνεται ασφυκτικός. Αλήθεια το ΔΣ που δεν λειτουργεί και η διάλυση του συλλόγου(όπως μας λεν και οι δυο) που πήγε; Όταν είναι τα όργανα να λάβουν αποφάσεις εναντίων κινητοποιήσεων δουλεύουν ρολόι! Μόνο για καμία συνέλευση δε δουλεύουν… Όσο για το ότι η κατάληψη του ΕΛΚΕ υπονομεύει τις γενικές συνελεύσεις, αυτό είναι το λιγότερο γελοίο(αν όχι αισχρό) να λέγεται την ημέρα που καλείτε συνέλευση…

Γιατί από την άλλη δε μας λένε ότι η είσοδος της εταιρίας σεκιούριτι έχει καταδικαστεί πολλάκις και αταλάντευτα από το σύλλογο του διοικητικού προσωπικού, αλλά ο πρύτανής τους σαν καλός μεγαλοτσιφλικάς την αγνόησε επιδεικτικά; Γιατί δε μας λέει η δύναμη της «διαφάνειας» η ΠΑΣΠ ότι ο διαγωνισμός για την εταιρία σεκιούριτι έγινε εν κρυπτώ (ενώ ο πρύτανης είχε υποσχεθεί πλατύ άνοιγμα του θέματος στη σχολή)με μια επιτροπή «ανθρώπων της πρυτανείας»; Και από πότε τα συνθήματα στους τοίχους που είναι πάγιος τρόπος έκφρασης του φοιτητικού και του εργατικού κινήματος εδώ και πολλά χρόνια, θεωρούνται βανδαλισμός; Τα ΜΜΕ(ανήκουν στο ίδιο μαύρο μπλοκ εξάλλου με την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ) το μόνο που παίζουν είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης, τα ψέματά τους και η επιχειρηματολογία τους γι αυτό δε χρειάζεται η ΠΑΣΠ με τη ΔΑΠ να γράφουν στους τοίχους. Μήπως να απαγορευτούν και οι πορείες στο κέντρο γιατί βλάπτουν την ελληνική οικονομία; Η να γίνονται από το πεζοδρόμιο…; Ο μοναδικός βανδαλισμός που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι το ξεπούλημα κάθε τι δημοσίου στο ιδιωτικό κεφάλαιο αρχής γενομένης από το πανεπιστήμιο.

Εμείς καλούμε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να καταδικάσει την πρυτανεία, τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ που βάζουν πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης και να αγωνιστεί ενάντια στο μεσαίωνα και το ξεπούλημα της παιδείας. Τα πληττόμενα κομμάτια του πανεπιστημίου να μη μασήσουν στην τρομοκρατία της πρυτανείας και σε ένα ενιαίο μέτωπο να ανατρέψουν να σχέδιά τους. Καλούμε την πρυτανεία να αποσύρει αμέσως την προκύρηξη για το διαγωνισμό της εταιρίας security και να εγγυηθεί τη δωρεάν διανομή όλων των συγγραμμάτων. Ο αγώνας για το πανεπιστήμιο των αναγκών μας, κόντρα στο πανεπιστήμιο των εργολάβων και των ανύπαρκτων δικαιωμάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Το μαύρο μπλοκ της συναίνεσης και της υποταγής μπορεί να ηττηθεί και θα ηττηθεί. Με μαχητικό κίνημα διαρκείας μέχρι τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου