Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ: ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ


Έχει βουίξει ο τόπος για την επικείμενη επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Ελλάδα. Η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου στον πρωθυπουργό της τρικομματικής κυβέρνησης Α. Σαμαρά δεν πραγματοποιείται ούτε για να υπάρξει μια μίνιμουμ διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα που αναμένονται, ούτε φυσικά  να επισφραγίσει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών. Γιατί ούτε η Μέρκελ ούτε ο Σαμαράς εκπροσωπούν τους λαούς τους. Αντίθετα, εκπροσωπούν την αστική τάξη των χωρών τους, αυτή τη χούφτα ανθρώπων που λυμαίνονται και εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των εργατών, κερδοσκοπώντας σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας, φορτώνοντας της  το βάρος της κρίσης που οι ίδιοι και το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν δημιούργησαν. Και αυτό ακριβώς συμβολίζει και επισφραγίζει αυτή η επίσκεψη.  Συμβολίζει τη σύμπλευση της ελληνικής πλουτοκρατίας  με τους ευρωπαίους και τους διεθνείς «ομολόγους τους», με τις τράπεζες και με όλα αυτά τα παράσιτα στον παγκόσμιο κοινωνικό χάρτη.  Συμβολίζει την κατάλυση των εργατικών  και δημοκρατικών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου και την αφαίμαξη του εργαζόμενου λαού, όλα αυτά για τη σωτηρία των τραπεζών, τη διαφύλαξη των κερδών τους και την προστασία του πολιτικού και οικονομικού συστήματος τους που βρίσκεται υπό κατάρρευση.  Και εννοείται, πάντα με την στήριξη και τις ευλογίες  της ΕΕ, του μεγαλύτερου συμμάχου της ευρωπαϊκής  πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Γίνεται κατανοητό λοιπόν τι  και ποιον εκπροσωπεί η Μέρκελ, ο Σαμαράς, η ΕΕ, όσο κατανοητό είναι το ότι έχουν ολόκληρο τον εργατικό κόσμο απέναντί τους. Και γι αυτό δεν πρέπει να υπάρξει καμία σύγχυση, που θα οδηγήσει σε σχετικές αντιλήψεις  τύπου «οι κακοί Γερμανοί που κλέβουν τους Έλληνες»… Την  επίθεση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας την βιώνουν όλοι οι λαοί στον πλανήτη, σε διάφορες μορφές, με κοινό παρανομαστή όμως την εκμετάλλευση της συντριπτικής πλειοψηφίας από μια χούφτα ανθρώπων. Στο «οικονομικό θαύμα» που λέγεται Γερμανία, ένας στους τρεις εργαζόμενους δουλεύει με 6 € την ημέρα! Γιατί οι δείκτες της οικονομικής ανάπτυξης μιας χώρας δεν είναι ανάλογοι του βιοτικού επιπέδου του λαού της, προφανώς, όπως «μερικοί» θέλουν να παρουσιάσουν. Επίσης, στην ΕΕ σήμερα υπάρχουν 25 εκατομμύρια άνεργοι, εκ των οποίων τα 19 βρίσκονται στις χώρες της Ευρωζώνης, τον «θαυμαστό κόσμο του ευρώ»…   


Η φιλία μεταξύ των λαών δεν αντικατοπτρίζεται σε χειραψίες ηγετών κρατών. Η φιλία αυτή αντανακλάται στους κοινούς εργατικούς αγώνες των λαών αυτών, στις δομές αλληλεγγύης που δημιουργούν μεταξύ τους και στο κοινό όραμα των εργατών για μια καλύτερη και δίκαιη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.  Και επειδή γνωρίζουν και τρέμουν την δύναμη του λαού, προσπαθούν με κάθε τρόπο να σπείρουν διχόνοια, φόβο, και να καταστείλουν κάθε μορφή αγώνα κι ανυπακοής, όπως με τους εργάτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που ενώ διεκδικούσαν δεδουλευμένα μηνών, τους επιτέθηκαν, τους συνέλαβαν και μετά τους παρουσίασαν σαν εγκληματίες και αλήτες. Με τέτοια μέσα μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Με τέτοια αντιμετώπιση το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ξεσηκώσουν μια ώρα νωρίτερα το κύμα των εργατών, κύμα το οποίο θα τους καταπιεί και θα τους στείλει εκεί όπου πλέον ανήκουν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από τη θέληση και το πείσμα των εκμεταλλευόμενων για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα. Γιατί η ιστορία γράφεται με μαχητικούς αγώνες για ριζοσπαστικές αλλαγές στη ζωή μας και όχι με την υποταγή, την υποδούλωση ,την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο κρίσης, που η ίδια η πραγματικότητα σου φωνάζει να αγωνιστείς .


Γι αυτό και η Τρίτη είναι η αρχή από μια σειρά μαχών που θα δώσει το εργατικό και κοινωνικό κίνημα, σε σύμπλευση με το φοιτητικό, για να αποτινάξουν τα δεσμά της κυβέρνησης, ΕΕ, της καπιταλιστικής δικτατορίας και της κρίσης που φορτώνουν σε εμάς και τους γονείς μας, και πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Να δώσουμε όλοι ένα ηχηρό μήνυμα στους δυνάστες των ζωών μας ότι είμαστε εδώ, και διεκδικούμε ό, τι μας ανήκει!



OΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12:00 ΣΤΟ Αγαλμα Κωλοκοτρώνη
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/10 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΑΜΦ.ΣΙΔΕΡΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου