Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 13-10. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ


Μπορεί το ‘’μνημόνιο 3’’ να υπερψηφίστηκε στην βουλή, όμως καταψηφίστηκε από τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που κατέβηκαν στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού σε αυτή την 48ωρη απεργία έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα, πως τα μέτρα αυτά δεν περνούν, δεν θα γίνουμε  οι σύγχρονοι δούλοι του 21ου αιώνα όπως μας ετοιμάζουν, ο λαός θα τα ανατρέψει μαζί με την συγκυβέρνηση την ΕΕ και το ΔΝΤ!  

Συνεχίζουμε τώρα  για την ανατροπή τους! τώρα που το ‘’θεριό’’ τρεκλίζει αλλά δεν πρόκειται να πέσει μόνο του αν δεν το ρίξουμε εμείς. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Η ώρα που οι διακηρύξεις τους γίνονται πράξη και οι θελήσεις των εκατομμυρίων μπορούν να γίνουν ένα ασυγκράτητο ποτάμι νίκης, που θα σαρώσει στο διάβα του τη σύγχρονη χούντα κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ, που εφαρμόζουν τα τελευταία 3 χρόνια το πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας προς όφελος του κεφαλαίου. Ο αγώνας αυτός όμως, δεν είναι μιας ημέρας, μιας απεργίας κλπ αλλά ένας παρατεταμένος, κλιμακούμενος και ένας σκληρός αγώνας διαρκείας  που αν δεν το συνειδητοποιήσουμε, θα μας νικήσει πρώτα η απογοήτευση. Ένας αγώνας που το εργατικό-λαϊκό κίνημα και με την συμβολή του φοιτητικού κινήματος,  θα πρέπει συνεχώς να γεμίζει την φαρέτρα του με νέα όπλα και ιδέες, με την προσπάθεια να γίνει κτήμα του λαού η έξοδος από το ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση, η διαγραφή του χρέους, η κοινωνικοποίηση τραπεζών -μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, και με την αντίληψη πως  οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν ανέβει στην εξουσία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι την εξουσία και να ελέγξουν την ζωή τους μέσα από τα όργανα λαϊκής πολιτικής. 

Τα νέα μέτρα όμως δεν έρχονται για να τσακίσουν μόνο τους εργαζόμενους και να αποτελειώσει την υγεία και την ασφάλιση. Στο μεσοπρόθεσμο για όσους δεν το ξέρουν ή το ξέρουν και κάνουν τις πάπιες, βασική επιδίωξη (με την μορφή άρθρου) για την παιδεία είναι να εφαρμοστούν τα συμβούλια διοίκησης. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με την υποχρηματοδοτηση και το σχέδιο Αθηνά που μιλαει για 100 και πάνω καταργήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ τα συμβούλια διοίκησης αποτελούν ένα κομμάτι μόνο από την επίθεση, που όχι το υπουργείο απλά αλλά η συγκυβέρνηση και η ΕΕ έχουν στόχο να διαλύσουν την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Καταργούν την κρατική χρηματοδότηση αφού πλέον αυτή δεν θα είναι υποχρεωτική και τα ιδρύματα θα πρέπει να βρίσκουν έσοδα για την λειτουργία τους. Μετατρέπουν το Πανεπιστήμιο σε επιχείρηση, η λειτουργία όλων των πτυχών του Πανεπιστημίου-Επιχείρηση θα κρίνονται με βάση το κέρδος. Τα προγράμματα σπουδών και η γνώση θα καθορίζονται από τον εκάστοτε ιδιώτη-χρηματοδότη ανάλογα με τα συμφέροντά του.  Στόχος είναι η δημιουργία φτηνών και ευέλικτων μελλοντικών εργαζόμενων, υπερεξειδικευμένων, χωρίς καμία εποπτεία επί του τι παράγουν.

Συνεπώς από τα παραπάνω εύκολα μπορεί κανείς να αναληφθεί πως για να καταφέρεις στο τώρα να κερδίσεις, δεν μπορείς να αγωνιστείς μόνο ενάντια στα συμβούλια που ήδη ψηφιστήκαν, πρέπει να αγωνίζεσαι συνολικά για να ανατρέψεις τα σχέδια τους για την διάλυση της παιδείας, παλεύοντας συνολικά ενάντια στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ενάντια στην ΕΕ. Πρέπει να αγωνίζεσαι για να μην περάσει-εφαρμοστούν τα μέτρα του μνημονίου, πρέπει να αγωνιστείς μαζί με το εργατικό κίνημα για διαγραφή του χρέους και έξοδο από την ευρωπαϊκή ένωση. Πρέπει το φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, συνολικά να βάλει αναχώματα στα σχέδια της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και να αγωνιστεί να βγει στο δρόμο μαζί με το εργατικό κίνημα για να πέσει η κυβέρνηση και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ζωής και του μέλλοντος μας. Όποιος σήμερα λέει ότι θα μπλοκάρει τα συμβούλια, θα προσβάλει την νομιμότητα τους και όποια άλλη μπούρδα και τέλος (γιατί εμένα με νοιάζει η σχολή μόνο) παίζει το ρόλο του πυροσβέστη των κινημάτων, θέλουν να αποπροσανατολίσουν, να τσακίσουν και να καταστείλουν  φοιτητικό κίνημα, και προσπαθούν να το αποκλείσουν από τον δρόμο της συνολικής σύγκρουσης και ρήξης με αυτούς που γεννούν την επίθεση και ευθύνονται για την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, την κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

Τέλος, ας γνωρίζουν καλά τα τσιράκια της τρόικα και της Ε.Ε που σχεδιάζουν το τσάκισμα της νεολαίας πως τους περιμένει ένας θερμός χρόνος. Το φοιτητικό κίνημα όσο και αν προσπαθήσουν να το κατασταστειλουν ΠΑΣΠ και ΔΑΠ θα βγει στο προσκήνιο και θα παλέψει μέχρι τέλους, μαζί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα γιατί για την νεολαία και το λαό υπάρχει λύση και διέξοδος, υπάρχει άλλος δρόμος: η αντικαπιταλιστική πάλη και ανατροπή, για να περάσει τώρα το τιμόνι της κοινωνίας στα χέρια των εργαζομένων και του λαού. Μόνο έτσι μπορούμε να επιβιώσουμε. Μόνο έτσι υπάρχει άλλη προοπτική και ελπίδα!


Η γενιά μας να γίνει ο εφιάλτης τους!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 13-11 ΩΡΑ 13.00

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΙ  ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-11 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΩΡΑ 17.00, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου