Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ...


Το 35% κάτω από τα όρια της φτώχειας, και το 54% της νεολαίας είναι άνεργο, 3,500 αυτοκτονίες τα τελευταία 2 χρόνια. Αυτή είναι η Ελλάδα του 2012, αυτή είναι η πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ακόμη πιο σκληρά η  κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Εχουμε γίνει αυτόπτες  μάρτυρες(είτε το έχουμε καταλάβει είτε όχι) της πιο άδικης και κοινωνικά καταστροφικής επιχείρησης που έχει λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια. Και όλα αυτά γιατί? Για να πληρώσουμε τις ζημιές και την χασούρα του καπιταλισμού. Αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να την δεχτούμε, θα την ανατρέψουμε.
            Ήδη από το 2010 με το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα χιλιάδες αγώνες, απεργίες και καταλήψεις σπάνε την ομαλότητα που θέλουν να μας επιβάλουν. Πιο συγκεκριμένα, τους τελευταίους μήνες δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα αμφισβητούν στην πράξη το μνημόνιο, αντιστέκονται στις απολύσεις που θέλουν να περάσουν, με καταλήψεις σε δημόσια κτήρια όπως έκαναν οι εργαζόμενοι στους δήμους(ΟΤΑ) κλπ
            Μέχρι το τέλος του 2013 θέλουν να απολύσουν 27,000 δημοσίους υπαλλήλους αφού η βουλή θα είναι ο μόνος δημόσιος οργανισμός που θα έχει απομείνει! Απέναντι σ' αυτή τη λαίλαπα, το παρτυ των απολύσεων  είπαν να σταματήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστήμιων, τους οποίους θέλουν να εκμηδενίσουν παράλληλα με την διάλυση των πανεπιστημίων. Αυτόν τον αγώνα δίνουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι της γεωπονικής εδω και ένα μήνα με την κατάληψη της διοίκησης της σχολής.
            Το απόγευμα της τρίτης 4-12 ο πρύτανης της γεωπονικής Κ. φεγγερός κάλεσε τον εισαγγελέα και την αστυνομία για να διαλύσει την κατάληψη των διοικητικών υπαλλήλων καταπατώντας το άσυλο των κοινωνικών αγώνων. Αυτή η προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης είναι η συνέχεια όσων εξελιχτήκαν το καλοκαίρι στην χαλυβουργία και πριν μια εβδομάδα στο αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η καταστολή και η τρομοκρατία των τελευταίων χρόνων δεν είναι μια κοινοβουλευτική εκτροπή ή παραπάτημα της δημοκρατίας. Είναι η ανάγκη της αστικής τάξης να επιβάλει την πολιτική της. Είναι η ανάγκη του κεφαλαιου για να σώσει τα κέρδη του να πατήσει πάνω στα πτώματα του κόσμου της εργασίας.

            Καλούμε όλους τους φοιτητές να σταθούν στο πλάι των διοικητικών υπαλλήλων. Οι απολύσεις και η ανασφάλεια είναι εικόνα από το μέλλον και το παρόν μας. Καλούμε τους φοιτητές να σταθούν απέναντι στην πρυτανεία της συγκυβέρνησης και σε όσους τον ψήφισαν(ΠΑΣΠ-ΔΑΠ). Να σταθούν απέναντι στα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς τους. Προειδοποιούμε πως αν τολμήσουν να χτυπήσουν τον κόσμο που αγωνίζεται, το μαζικό λαϊκό κίνημα θα περάσει από πάνω τους.  Καμία σκέψη στην καταπάτηση του ασύλου στην γεωπονική. Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου