Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΚΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΝ ΚΑΚΟΣ ΣΑΣ ΧΡΟΝΟΣ...



Έτος ανάπτυξης και κατάργησης των αδικιών που έφερε το 2012 η κυβέρνηση μας υποσχέθηκε ο Α. Σαμαράς στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Όμως όλως παραδόξως και το 2012 δεν πήγε άσχημα για τους καπιταλιστές, τους ποιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, που υπηρετεί η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά  οι 100 ποιο πλούσιοι αύξησαν 241 δις (!) τα κέρδη τους και ο πιο κερδισμένος μάλιστα από αυτούς είναι Ισπανός που παράλληλα με τα βάρβαρα μέτρα στην Ισπανία (πάνω κάτω ίδια με αυτά του μνημονίου ) η προσωπική του περιουσία αυξήθηκε κατά 22,2 δις και έφτασε τα 57,5. Το άλλο παράδοξο είναι πως σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το χρηματηστήριο στην Ελλάδα ήταν το πρώτο παγκοσμίως σε αποδόσεις 32,5%. Η πικρή αλήθεια για το 2012 λοιπόν είναι πως η κρίση δημιουργήθηκε από τους ζάμπλουτους αλλά μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να την φορτώσουν σε εμάς.
 Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχεται ο Σαμαράς και η ΕΕ. Το τεράστιο άνοιγμα της ψαλίδας φτωχών - πλουσίων, οι μισθοί των 300 euro και το 60% ανεργίας στους νέους. Αυτήν την λογική εκπροσωπεί και το μνημόνιο που εκτός των άλλων περικόπτει από τα πάντα, διαλύει την υγεία και την ασφάλιση, όσα δικαιώματα τώρα πρέπει να διεκδηκήσουμε εκ νέου. Με ιλλιγγυώδη ταχύτητα έρχονται τώρα να τσακίσουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, να αλλάξουν την έννοια και τον χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
 Κομμάτι του μνημονίου για τους δημοσιονομικούς στόχους ( δηλαδή από που θα κόψουν χρήματα ) είναι και το περίφημο Σχέδιο Αθηνά.

                                       ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

Το σχέδιο Αθηνά είναι ένα νομοθετικό εργαλείο που θα έρθει:
1.      Να τσακίσει τις εργασιακές σχέσεις στις σχολές. Όσοι δουλέυουν ( από διδακτορικούς μέχρι καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους) θα πέρνουν λιγοστά χρήματα, ενώ θα εισάγάγουν και την ελαστική εργασία.
2.      Να δημιουργήσει συνεχόμενα κύμματα απολυμένων για την εξοικονόμηση χρημάτων που θα δώσουν στις τράπεζες και στα αφεντικά.
3.      Τον πλήρη κατακερματισμό της γνώσης μιας και θέλουν να κάνουν τα πανεπιστήμια ( όσα μείνουν ) κέντρα κατάρτησης όπου θα πέρνουμε σπόρπιες γνώσεις και ιδέες ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς και δεν θα δικαιούμαστε να έχουμε τον τίτλο επιστήμονα πάνω σε κάποιο πεδίο(κατάργηση πτυχίου).
4.      Κυριολεκτικά την εξαφάνιση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Ότι το ΓΕΩΤΕΕ ( το επιμελητήριο όπου οι γεωπόνοι, δασολόγοι κα παίρναν επαγγελματικά δικαιώματα ) αυτή την στιγμή χαροπαλεύει δεν είναι τυχαίο. Είναι ένα μονο παράδειγμα για αυτό που θα ακολουθήσει. Προφανώς όταν θα ελέγχουν τα πανεπιστήμια επιχειρηματίες, θα φροντίζουν παράλληλα οι απόφοιτοι να είναι έτοιμοι για όσο λιγότερα χρήματα γίνεται, χωρίς ασφάλιση και δικαίωμα στον σωματειακού τύπου αγώνα.

                                  ΠΟΙΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

Το σχέδιο Αθηνά δεν αφορά μόνο τους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα των πανεπιστημίων που συγχωνεύονται. Είναι καλά σχεδιασμένο μαζί με υπόλοιπα κομμάτια των μνημονίων, αποτελεί εντολή της ΕΕ, συνδέται με την μείωση κατά 50% των εισακτέων σε σχολές και την επαναφορά της βάσης του 10. Αφορά λοιπόν όλη τη νεολαία. Είτε σπουδάζει είτε θέλει να σπουδάσει στο μέλλον. Το σχέδιο Αθηνά που σε πρώτη φάση θα βάλει λουκέτο  σε 150 τμήματα μέχρι την άνοιξη (ανάμεσα σε αυτά και η ΑΦΠ), δεν παίρνει διορθώσεις ανατρέπεται.
Η κυρίαρχη πολιτική θέλει να φτιάξει ένα πανεπιστήμιο ποιο ταξικό και με ιδιωτικονομικά κριτήρια, να δημιουργήσει μία γενιά αμόρφωτη, να αυξήσει την ανεργία στους νέους. Είναι τώρα λοιπόν η ώρα που πρέπει να τους τσακίσουμε! Σε κοινό βηματισμό με τους μαθητές και όσους νεολαίους βγήκαν τα προηγούμενα χρόνια στις πλατείες και τις πορείες μαζί μας, να παλέψουμε για το δίκιο μας. Η σύγκρουση για το σχέδιο Αθηνά και την διάλυση της δημόσιας παιδείας, μία κοινωνική εξέγερση που θα ξεκινήσει από εμάς είναι αυτή που θα γεννήσει τον φοιτητικό και εργατικό έλεγχο στα πανεπιστήμια, την πολιτική και τον πολιτισμό που θα παράγεται από εμάς για εμάς! Ένα νέο πανεπιστήμιο των κοινωνικών αναγκών. Ας είναι λοιπόν το 2013 μία χρονιά, αγωνιστική και νικηφόρα για την πλειοψηφία της κοινωνίας, μία χρονιά ήττας για τα αστικά επιτελεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου