Κυριακή 14 Απριλίου 2013

10 +2 λόγοι για να στηρίξεις ΑΝΑΧ στις 17 Απρίλη




Στην Ελλάδα του 2013, των αυτοκτονιών και της ανεργίας, κάθε φοιτητικές εκλογές είναι τεστ για την γενιά μας, τέστ για κάθε φοιτητή προσωπικά! Έχεις ευθύνη  να μην δώσεις λευκή επιταγή στην κυβέρνηση και άρα να μην ψηφίσεις με βάση την δήθεν φιλία που σου πουλάνε στα μαγαζιά στο γκάζι η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ αλλά σαν σκεπτόμενος άνθρωπος. Επειδη λοιπόν στις φετινές φοιτητικές εκλογές πρέπει να ψηφίσουμε με πολιτικά κριτήρια σε καλούμε να στηρίξεις τον ΑΝΑΧ:

1.                  Γιατί το εργασιακό μελλον που μας ετοιμάζουν δεν είναι μόνο σκληρό αλλά και άδικο, όταν χρηματοδοτούνε με τα δικά μας λεφτά τις τράπεζες και τους εφοπλιστές (βλ.Κύπρος).
2.                  Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλουμε σε 5 χρόνια να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς πέρα από την σύγκρουση με την ΕΕ και το ευρώ, την διαγραφή του χρέους.
3.                  Για την ισχυροποίηση της αντίληψης που έβαλε πλάτη στον αγώνα ενάντια στο σχέδιο Αθηνά και την κυβέρνηση.
4.                  Γιατί ο ΑΝΑΧ εκφράζει το αντίπαλο δέος της κυβερνητικής πολιτικής ( ΠΑΣΠ-ΔΑΠ ) στην σχολή και η δικιά του ενίσχυση είναι η πιο μεγάλη καταδίκη του δικοματισμού στις σχολές.
5.                  Γιατί μόνο μέσα από μαχητικούς αγώνες διαρκείας μπορούμε να κερδίσουμε. Με μαζικό πολιτικό εκβιασμό του κινήματος και όχι με παρακάλια και «νταραβέρια» με τους πρυτάνεις και τους υπουργούς.
6.                  Για την ενίσχυση των γενικών συνελεύσεων και την βελτίωσή τους, κόντρα σε σχέδια για προέδρους και γραμματείς (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) ή για την ΕΦΕΕ των αντιπροσώπων – φοιτητοπατέρων (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΠΚΣ_ΑΡΕΝ). Γιατί οι γενικές συνελεύσεις δεν είναι κομματικές πασαρέλες και πρέπει να γίνουν όργανα λαϊκής πολιτικής.
7.                  Γιατί θέλουμε ένα διαφορετικό πανεπιστήμιο. Με φοιτητικό και εργατικό έλεγχο, ώστε να αποφασίζουν οι ίδιοι οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι πως αυτό θα λειτουργεί. Άλλωστε κανένας δεν ξέρει τις ανάγκες του πανεπιστημίου καλύτερα από αυτούς βρίσκονται κάθε μέρα σε αυτό.
8.                  Γιατί είμαστε οι μόνοι που έρχονται σε συνολική ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης των πραγμάτων και πιστεύουμε ότι αυτή μπορεί να έρθει στο σήμερα μέσα από τους αγώνες εργαζομένων και νεολαίας.
9.                  Γιατί σήμερα πρέπει να ενισχυθεί η αντικαπιταλιστική και αντισυστημική αριστερά που δεν φοβάται να ρισκάρει στον δρόμο και στο κίνημα και ούτε φοβάται την κοινή δράση μέσα στους αγώνες.
10.              Γιατί ο ΑΝΑΧ ποτέ δεν έριξε λάσπη στις άλλες δυνάμεις της αριστεράς παραμόνο έκανε πολιτική αντιπαράθεση θέσεων όπως πρέπει να γίνεται...



  • Γιατί στην εποχή των τεράτων όπως αυτή που ζούμε στο τέλος δεν θα κερδίσουν οι καπιταλιστές, είτε φοράνε την μάσκα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, είτε της Χρυσής Αυγής. 
  • Η νεολαία είναι αυτή που κρατά στα χέρια της την καινούρια κοινωνία που πρέπει να φτιάξουμε κόντρα σε αυτήν που καταρρέει. Είμαστε αυτοί που έχουμε την προνομιούχα σχέση με το μέλλον.

    17 ΑΠΡΙΛΗ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΟΥ!
















               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου