Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας παρακρατικής επίθεσης-δολοφονίας από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής χτύπησαν ακόμη μια φορά σκοτώνοντας εν ψυχρώ τον 34χρονο Π. Φύσσα αγωνιστή του αντιφασιστικού κινήματος. Φανερή ήταν η ανοχή του κράτους και της αστυνομίας  καθώς στο σημείο της δολοφονίας υπήρχε αστυνομική δύναμη και το μόνο που έκανε ήταν να μην αποτρέψει το έγκλημα αλλά ταυτόχρονα να το καλύψει! Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να προστεθεί μετά από μία σειρά επιθέσεων των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής αφού έγινε λίγες μέρες μετά την γκανγκστερική επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα με αποτέλεσμα εννέα τραυματισμούς καθώς και τις προκλήσεις στον Μελιγαλά και τα Γιαννιτσά.
Να μη σταθούμε μόνο σε αυτά. Είναι μόνο μια χαραμάδα, ένα ίχνος άτσαλα αφημένο, που μας υποψιάζει να δούμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο και τον σκοπό για τον οποίο δρα ο φασισμός και γίνεται όχι απλά ανεκτός, αλλά άκρως απαραίτητος για το σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος που ο κουστουμαρισμένος Μπάμπης Παπαδημητρίου (δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ) , καθόλου δεν προσβάλλεται από τέτοιες πράξεις, αλλά τους θέλει ως μέρος της πολιτικής λύσης με τη ΝΔ.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα χτυπήματα γίνονται την στιγμή που το λαϊκό κίνημα έρχεται στο προσκήνιο πολύ δυναμικά με τις συνεχόμενες απεργίες των καθηγητών και άλλων κλάδων και το δυναμικό-μαζικό παρών που δίνει στους δρόμους για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης. Την ίδια ακριβώς στιγμή που το Φοιτητικό κίνημα στο πλευρό των απεργών κάνει την δική του προσπάθεια για την επανεμφάνισή του μέσα από τις δικές του συλλογικές διαδικασίες. Είναι φανερό ότι την συγκεκριμένη περίοδο το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα προωθεί την Χρυσή Αυγή ώστε να γίνει το μακρύ χέρι του κράτους που μαζί με την κρατική καταστολή να χτυπήσει οποιαδήποτε φλόγα αντίστασης και ανυπακοής, ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου , από την ΕΡΤ μέχρι την απεργία διαρκείας των καθηγητών.
Το κίνημα απέναντι στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό, έδειξε τα αντανακλαστικά του καθώς πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδης, μαχητική πορεία με παλμό και αντιφασιστικά συνθήματα στο μέρος της δολοφονίας. Χιλιάδες κόσμος με συγκίνηση αλλά και οργή για το θάνατο του 34χρονου αγωνιστή που διαδήλωνε στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκε αντιμέτωπος με την βίαια κρατική καταστολή, την απροκάλυπτη επίθεση της αστυνομίας με χημικά χωρίς όμως να αποχωρεί και να δείχνει ότι το κίνημα δεν υποχωρεί, δεν φιμώνεται και θα παλέψει ενάντια στον φασισμό-τη Χρυσή Αυγή-στην Κυβέρνηση και τα τσιράκια της.
Είναι χρέος όλων μας να αντιληφθούμε τον ρόλο που παίζει η δήθεν «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή που εντάσσεται στην προετοιμασία ενός πολύ πιο σκληρού, νέου γύρου αντιλαϊκών μέτρων των δανειστών, της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και της συγκυβέρνησης Σαμαρά.
Φοβούνται για αυτό δολοφονούν! Δεν πείθουν για αυτό τρομοκρατούν!
Να ανατρέψουμε αυτούς που γεννούν, επιστρατεύουν και επωφελούνται από τη δράση της ναζιστικής ΧΑ, δηλαδή την κυβέρνηση και τον κόσμο του κεφαλαίου που θέλουν το λαό δεμένο, υποταγμένο, εργασιακό δούλο ή άνεργο!

ΑΝεξάρτητος Αριστερός Χώρος   Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου