Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Όπως έδειξε και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τη Παρασκευή στη βουλή για τη "ψήφο εμπιστοσύνης" στην κυβέρνηση,οι κοινωνικές αλλαγές δεν πραγματοποιούνται  εντός κοινοβουλίου αλλά στο δρόμο από τον οργανωμένο λαό. Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα ήδη από την περασμένη βδομάδα, πιστοί στη πεποίθηση ότι η ιστορία δεν αλλάζει από τις ενέργειες των "από πάνω" αλλά των "από κάτω",έδειξαν τη δικιά τους ψήφο καταδίκης για τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε..Ανοίγοντας έτσι, το δρόμο για ένα πανεκπαιδευτικό κίνημα που όχι μόνο θα ανατρέψει την επικείμενη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση αλλά σε σύνδεση με το εργατικό θα ανατρέψει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. που αποκλειστικά ευθύνεται για την υποβάθμιση των ζωών μας.
Συγκεκριμένα σε πολλούς φοιτητικούς συλλόγους σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη και Πάτρα υπερψηφίστηκαν τα αγωνιστικά πλαίσια πάλης και οι φοιτητές υλοποίησαν δράσεις για το άμμεσο μπλοκάρισμα των διαγραφών φοιτητών και τη σύσταση οργανισμών.
 Στην Αθήνα (φιλοσοφική,βιολογικό,φυσικό,χημικό,νομική,πληροφορική)προχώρησαν με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων σε καταλήψεις κοσμητείας και πρυτανείας,σε κοινή-συντονισμένη πορεία ενάντια στη φύλαξη του ΕΚΠΑ από security και σε πολλές άλλες δράσεις τόσο για  ενδοπανεπιστημιακά ζητήματα όσο και για εξωπανεπιστημιακά.
Στη Θεσσαλονίκη οι σύλλογοι που είχαν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις(Ιατρική,Χημικό,Ιστορικό,Ηλεκτρολογοι,Αρχιτεκτονική) προχώρησαν σε από κοινού κατάληψη του κτιρίου διοίκησης,προσπάθησαν να σπάσουν τη σύγκλητο του ΑΠΘ αλλά  απαγορεύθηκε η είσοδος και η παρουσία τους όταν μέλη της συγκλήτου τους κλείδωσαν  απ έξω και τους  απείλησαν με την παρουσία μπράβων!!Στη συνέχεια προχώρησαν σε κατάληψη της πρυτανείας η οποία απειλήθηκε με επέμβαση των ΜΑΤ.
Στη Πάτρα επίσης, φοιτητικοί σύλλογοι(Φυσικό,Χημικό,Ηλεκτρολόγοι,Χημικοί μηχανικοί,Αρχιτεκτονική)προχώρησαν σε αγωνιστικές αποφάσεις γενικών συνελεύσεων,ενάντια στην αντιδραστική αναδιάρθρωση της Παιδείας αλλά και γενικότερα στην εξοντωτική πολιτική που έχει επιβάλλει για τους εργαζόμενους και τη νεολαία η κυβέρνηση και η Ε.Ε.
Οι φοιτητές ανά την Ελλάδα ξέρουν τον κομβικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στην αναζωπύρωση του λαικού κινήματος. Στο πιο μεγάλο στοίχημα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας σε ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούνται να αναπτύξουν πρωτοπόρα και συντονισμένη δράση.Με τα μάτια στραμμένα στην κοινωνία, το φοιτητικό κίνημα οφείλει να απαντήσει δυναμικά στην κανιβαλική επίθεση του κεφαλαίου, τόσο σε επίπεδο παιδείας όσο και σε επίπεδο κοινωνίας, με λήψη αγωνιστικών αποφάσεων στις γενικές συνελεύσεις και αμεσοδημοκρατικό συντονισμό μεταξύ των Φ.Σ. στα συντονιστικά των γενικών συνελεύσεων.
Σαν σύλλογος Γεωπονικής τα τελευταία χρόνια είμαστε πάντα στο στρατόπεδο του κινήματος και του αγώνα.Για ακόμα μία φορά οι συνθήκες απαιτούν να ξαναρχίσει στη σχολή μας  νέος γύρος γενικών συνελεύσεων και κλιμάκωση της πάλης μας πάντα σε συντονισμό με τις άλλες σχολές.Η αρχή ας γίνει από τη γενική συνέλευση της Τετάρτης...
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 13:00 ΣΤΟ αμφ. ΣΙΔΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου