Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…

Το βράδυ της Τρίτης 8000 κόσμου κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Νικόλαο Ρωμανό, ο οποίος αγωνίζεται για να του παρασχεθούν οι προβλεπόμενες για όλους τους κρατούμενους εκπαιδευτικές άδειες. Στο δρόμο βρέθηκαν φοιτητές,εργαζόμενοι και άλλα θιγόμενα κομμάτια της κοινωνίας, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο της επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση και το κράτος κάτω από τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση συνεχίζει τη δολοφονική, άδικη και εκδικητική στάση της, αρνούμενη να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του Ρωμανού, ακόμα και την ύστατη στιγμή που η υγεία του επιδεινώνεται ραγδαία. Την ίδια στιγμή που στερεί από τους κρατούμενους τα νόμιμα δικαιώματά τους θέτοντας τη ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο, εξαντλεί το ενδιαφέρον της στη δημιουργία φυλακών τύπου Γ και υψίστης ασφαλείας, και στη συγκρότηση χώρων στέρησης δικαιωμάτων και απομόνωσης. Η κρατική τρομοκρατία και η επίδειξη βάρβαρης κρατικής καταστολής απέναντι σε κάθε αγωνιστή και σε κάθε κινητοποίηση από το κράτος-μπάτσο της σύγχρονης Κοινοβουλευτικής Χούντας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εφαρμοζόμενης ταξικής πολιτικής, απαραίτητος όρος για την επιβολή των οδυνηρών μέτρων κατά του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
Ο αγώνας που δίνει o Ρωμανός δεν μένει στα όρια ενός πολιτικού χώρου ή ενός ανθρώπου που δίνει μάχη ενάντια σε κάποιον εισαγγελέα, αλλά είναι μάχη ενάντια σε ένα ολόκληρο πολιτικό - δικαστικό σύστημα που γίνεται ολοένα και πιο αυταρχικό και αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της θιγόμενης πλειοψηφίας. Να μην αφήσουμε το κεφάλαιο και τους εκφραστές του να δολοφονούν ανενόχλητοι .Για εμάς η μεγαλύτερη νίκη είναι να δημιουργηθεί ένα μαζικό κίνημα που θα επιβάλλει την δικαίωση του απεργού πείνας με μπροστάρηδες τους εργαζόμενους και την νεολαία. Να δημιουργήσουμε ένα παλλαικό ποτάμι, το οποίο μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες και με βραχίονα το εργατικό και φοιτητικό κίνημα θα δημιουργήσει παλλαική εξέγερση που θα ανατρέψει κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και την πολιτική τους. Να παλέψει για τη διαγραφή του χρέους που με αυτό εκβιάζουν τον λαό, Το πέρασμα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας στα χέρια των εργαζομένων για να τις ελέγχει η κοινωνία και να λειτουργούν προς όφελος της. Είναι επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση οργάνων που θα μπορέσουν με όρους εκβιασμού να επιβάλουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των θιγόμενης πλειοψηφίας. Όργανα στα οποία θα συναποφασίζουμε και θα συνυλοποιούμε για την κοινωνία που ζούμε και το μέλλον μας. Όργανα αντιπαραθετικά με τους υπάρχοντες θεσμούς. Τώρα που πλησιάζει η 6 Δεκέμβρη να μην είναι μια πορεία-μνημόσυνο για τη δολοφονία του Γρηγοροπουλου, αλλά να σημάνει την αρχή για νέους αγώνες ενάντια σε όλα αυτά που μας μαυρίζουν τη ζωή.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου