Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΑΥΤΟ ΤΟ “ΟΧΙ” ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.

Τη Κυριακή 5 Ιούλη, ο λαός έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα ιστορίας. Το μαχητικό “ΟΧΙ” σε όλα τα μνημόνια και τη λιτότητα άγγιξε το 62 %. Οι αισχροί εκβιασμοί, η τρομουστερία και η γκαιμπελίστικη προπαγάνδα των εργοδοτών και των αστικών Μ.Μ.Ε., έπεσαν στο “κενό” αποδεικνύοντας ότι ο λαός δε τρομοκρατείται και δεν υποκύπτει! Το ΟΧΙ των εργαζομένων, των ανέργων, των κοινωνικών κομματιών που περιθωριοποιούνται βιαίως από την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων ξεπέρασε κατά πολύ, το ΝΑΙ των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των καναλαρχών, των φιλελέδων του “Μένουμε Ευρώπη”.

Όλη τη προηγούμενη βδομάδα ο λαός και η νεολαία έδειξαν ότι μπορούν να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους και να χαράξουν έναν άλλο δρόμο αμφισβήτησης και ρήξης. Χωρίς να πετάμε στα σύννεφα και αντιλαμβανόμενοι ότι τα μνημόνια δεν καταργούνται από αστικές διαδικασίες αλλά από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Εκτιμούμε ότι ένα ευρύ κομμάτι κόσμου που ψήφισε αποφασιστικά ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και βγήκε στους δρόμους τις προηγούμενες μέρες, παρά το κλίμα πανικού που είχε δημιουργηθεί με τις κλειστές τράπεζες και τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις της Ε.Ε., στήριξε τη πολιτική λογική του τριπλού “ΟΧΙ”. Ο λαός απάντησε μάχιμα στις απαράδεκτες προτάσεις των θεσμών, έκανε σαφές ότι κάθε συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, από όποιον και εάν επιχειρηθεί, θα αναμετρηθεί με τα λαϊκά αναχώματα και εξέφρασε ένα μήνυμα αμφισβήτησης και ρήξης ως προς την Ε.Ε. και τις αδιέξοδες πολιτικές της. Η λαϊκή διάθεση για ανατροπή της λιτότητας και χάραξης ενός άλλου δρόμου δε πρέπει να καθιζάνει στο όνομα μιας “πιο έντιμης συμφωνίας” με τα αρπακτικά της Ευρωζώνης. Αντιθέτως, τώρα με ακόμα πιο μαχητικούς όρους το κίνημα πρέπει να σηκώσει ανάστημα απέναντι στη κοινή προσπάθεια των κομμάτων του συνταγματικού τόξου (κυβέρνηση, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) που συντονισμένα κινούνται προς την υπογραφή μιας νέας σειράς αντιλαϊκών μέτρων, μετά από επίσημη πρόσκληση της κυβέρνησης. Το ηρωικό ΟΧΙ του λαού μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε αναμενόταν, προσπαθεί να το κοντύνει και να το επανοηματοδοτήσει σύμφωνα με το δικό του πολιτικό σχέδιο. Πλέον παρατηρούμε τη σύμπλευση σχεδόν όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στα πλαίσια μιας εθνικής διαπραγμάτευσης ώστε να μην διαταραχθούν περαιτέρω οι σχέσεις μας με τα κέντρα της Ε.Ε..

Σαν αντικαπιταλιστική αριστερά καλούμε τα εργατικά στρώματα που πλήττονται θανάσιμα από τις μνημονιακές πολιτικές, να σπάσουν για ακόμη μια φορά τη τρομοκρατία και τα εκβιαστικά διλήμματα των τραπεζιτών και να ριχθούν στη μάχη ώστε να μην υπογραφεί καμία νέα συμφωνία που θα τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και θα συνεχίζει την υποβάθμιση των ζωών μας. Οι τελευταίοι μήνες, δείχνουν ξεκάθαρα ότι δε μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος από τη κρίση εντός του καπιταλιστικού πλέγματος της Ε.Ε. και των δεσμών του χρέους. Ο λαός οφείλει να συνεχίσει τη πάλη ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια και να απαιτήσει να μπουν τα δικά του συμφέροντα μπροστά. Μέσα από τη συγκρότηση των δικών μας οργάνων λαϊκής πολιτικής – επιβολής, μπορούμε να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια για σύναψη νέου μνημονίου και να ανοίξουμε δρόμο για την ρήξη και αποδέσμευση από τη φυλακή της Ε.Ε. και την ολική διαγραφή του καπιταλιστικού χρέους. Η μεγάλη νίκη της Κυριακής, θα πρέπει να συνοδευτεί από την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και σε οποιαδήποτε προσπάθεια για σύναψη ενός νέου μνημονιακού πακέτου μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου