Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ



Η ολοκληρωτική πλέον, υπαγωγή του ΣΥΡΙΖΑ στις επιταγές της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίου, εισάγει τη χώρα σε μια νέα πολιτική φάση. Το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στη μπάντα των μνημονιακών κομμάτων, φανερώνει τα όρια του κοινοβουλευτισμού (αριστερού και δεξιού) στα πλαίσια του σύγχρονου καπιταλισμού και την αδυναμία εφαρμογής φιλολαϊκής πολιτικής χωρίς παράλληλη ρήξη και αποδέσμευση από τους ολοκληρωτικούς μηχανισμούς της αστικής τάξης βλ. Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ..

Μετά την υπογραφή του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το αστικό πολιτικό προσωπικό αναδιατάσσεται και συνασπίζεται κάτω από τη μάσκα της “εθνικής συναίνεσης”, με στόχο τη πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων της χωράς και την υλοποίηση μιας ακόμα σειράς αντιλαϊκών μέτρων που προστάζει το διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο. Στις συγκεκριμένες εκλογές, και καθώς όλα τα μεγάλα κοινοβουλευτικά κόμματα ορκίζονται πίστη και τυφλή υποταγή στις ευρωπαϊκές πολιτικές, το μόνο επίδικο είναι το “ποιος” θα χαντακώσει καλύτερα το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού και “ποιος” θα είναι ο καλύτερος εισηγητής του νέου μνημονίου. Στην αναμενόμενη δημιουργία ενός κοινοβουλευτικού πανσυνασπισμού των αστικών κομμάτων, ο λαός μπορεί με τη ψήφο του αλλά κυρίως με την ακατάπαυστη πάλη του στο δρόμο, να δημιουργήσει ένα ρήγμα στην αστική πολιτική και να σημάνει την λαϊκή αντεπίθεση. Το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το εάν θα αποτυπωθεί ένα ισχυρό ρεύμα το οποίο :
  • θα καταδικάζει τις μνημονιακές πολιτικές στο σύνολό τους (ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ)
  • θα εναντιώνεται σθεναρά στους φασίστες της Χ.Α.
  • θα αποδοκιμάζει τη χρόνια ηττοπάθεια του ΚΚΕ το οποίο εμμονικά αρνείται τη δυνατότητα δημιουργίας επαναστατικών αλλαγών στο τώρα και συνεχώς πετάει τη μπάλα στην εξέδρα αρνούμενο να πάρει μετωπικές και κινηματικές πρωτοβουλίες
  • θα αρνείται να συνδιαλλαγεί με τους αναμασητές ενός προγράμματος αστικής διαχείρισης και “αριστερής” διακυβέρνησης, όπως αυτό της ΛΑ.Ε., το οποίο το μόνο που κάνει είναι να αναγγενά τις ίδιες αυταπάτες με αυτές που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.
Η ενδυνάμωση της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής αριστεράς στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρης, θα κεφαλαιοποιήσει με τον πιο εμφατικό τρόπο τη δυναμική εμφάνιση του λαϊκού παράγοντα στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και θα φέρει το κίνημα ένα βήμα πιο κοντά στην ανατροπή του αντεργατικού μνημονίου από το δρόμο και στην περαιτέρω προώθηση του κοινωνικά αναγκαίου αντικαπιταλιστικού προγράμματος. Παρότι για μας, οι εκλογές δεν αποτελούν προφανώς κορύφωση της ταξικής πάλης, μια μαζική αποστροφή στα μνημονιακά κόμματα με μια παράλληλη ισχυρή καταγραφή των αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων, εξυπηρετεί στην αναζωπύρωση του λαϊκού κινήματος και στην επαναστράτευση των μεγάλων κοινωνικών ρευμάτων που αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια για την ανατροπή των πολιτικών της Ε.Ε..
Τώρα που στα μάτια ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες για καλυτέρευση των ζωών μας μέσω των κοινοβουλευτικών δρόμων, το κίνημα έχοντας ως όπλο του τις αμεσοδημοκρατικές δομές του και όργανα πρέπει να επιβάλλει το κοινωνικά αναγκαίο και δίκαιο. Με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς,στα πανεπιστήμια,στα σχολεία,στις λαικές γειτονιές,με επιτροπές ανέργων και με το συντονισμό όλων αυτών ο λαός και η νεολαία οφείλει να καταλάβει ότι είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας,η μόνη που μπορεί να φέρει κοινωνικές αλλαγές προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας. Παλεύοντας για την υλοποίηση του αντικαπιταλιστικού-μεταβατικού προγράμματος στο τώρα,με όρους λαϊκής επιβολής. Με τη πεποίθηση ότι οι αγώνες για να είναι νικηφόροι πρέπει να βγουν έξω από τα όρια της αστικής νομιμότητας και να έρθουν σε σύγκρουση με αυτά, να τσακίσουμε τη πολιτική της βάρβαρης λιτότητας και τους όποιους εκφραστές της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου