Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ




Στη σημερινή εποχή της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, το κεφάλαιο παρότι προσπαθεί μέσω της σκληρής αστικής αναδιάρθρωσης, να ρίχνει τα βάρη της κρίσης του στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, αδυνατεί να βρει τη συνταγή που θα σταθεροποιήσει τη κατάσταση . Εν έτη 2016 το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός. Το νέο πακέτο μέτρων έρχεται να περάσει με διαδικασίες fast track με μοναδικό στόχο την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, καταδικάζοντας το σύνολο της κοινωνίας στην περαιτέρω εξαθλίωση. Ειδικότερα, το νέο μνημόνιο μέσω των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό, για την Παιδεία, για τους αγρότες και για τον στρατό έρχεται να εντείνει την επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία με το βαθύτερο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Την επιτομή της επίθεσης που εξαπολύει το κεφάλαιο, μέσω των κυβερνήσεών του, και σε αγαστή συμφωνία με το μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ αποτελεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Το νομοσχέδιο αυτό καταλύει κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης. Προβλέπει καταιγισμό μέτρων και σαρωτικών αλλαγών στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Κατεδαφίζει όλα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα μέχρι σήμερα, το οποίο στην ουσία θα χτιστεί από την αρχή, στη βάση της λογικής που ορίζει η Ε.Ε. και τα επιτελεία τους, που ήδη έχεο ισχύσει σε μια σειρά χώρων και διέλυσε το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι ο βασικότερος πυρήνας αυτής της επίθεσης είναι η νεολαία, η οποία ήδη αναγκάζεται να ζει είτε σε καθεστώς μακροχρόνιας ανεργίας(αγγίζει το 70%), είτε να δουλεύει κάτω από τις πιο αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες με μισθούς πείνας σε κοινωφελή προγράμματα πεντάμηνης, στην καλύτερη περίπτωση, απασχόλησης ή σε μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Πιο συγκεκριμένα, επιβάλλεται μια ποιοτικά αναβαθμισμένη επίθεση απέναντι στη νέα γενιά που την «αξιολογούν» για μια σύνταξη των 170 ευρώ, ένα μισθό των 300 ευρώ και μια δουλειά 5μηνης ανάσας (όταν τη βρίσκει) μέσα στην ασφυξία της ανεργίας και της εργασιακής προοπτικής.

Εθνικός Διάλογος
Χέρι χέρι με τις μνημονιακές διατάξεις που αφορούν τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.ο.κ., συνεχίζεται με εντεινόμενο ρυθμό η διάλυση των πανεπιστημίων και η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημόσιας – δωρεάν παιδείας. Η αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση, όπως και σε κάθε δημόσιο τομέα αποτελεί στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου για την εύρεση νέων πηγών κερδοφορίας. Στο φόντο αυτό λοιπόν, έχει ανοίξει και ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία από το υπουργείο, το οποίο ζητά από την κοινωνία και ειδικότερα, από τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους φοιτητές - μαθητές, να γίνουν “συνένοχοι” στην περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαίδευσης. Το υπουργείο θέλει με αυτήν την κίνηση, να αποσπάσει κοινωνική συναίνεση και να ενσωματώσει όλα εκείνα τα κομμάτια που το προηγούμενο διάστημα συγκροτούσαν το φοιτητικό κίνημα.. Για αυτόν τον λόγο, το ίδιο το νομοσχέδιο Φίλη, παρουσιάζεται «πιο προοδευτικό», από τις προηγούμενες κινήσεις του υπουργείου, αλλά αντίθετα στοχεύει στην επιχειρηματικής μετάλλαξη του πανεπιστημίου, όπως και τα προηγούμενα αντιδραστικά νομοθετήματα. Ουσιαστικά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσπαθεί να εγκλωβίσει το μαχητικό φοιτητικό κίνημα στις επιφανειακά “δημοκρατικές διαδικασίες” που διοργανώνει, ώστε να συνεχιστεί η υλοποίηση του σχεδίου κατάργησης της δημόσιας παιδείας.
Η δικιά μας απάντηση
Σήμερα, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ η νεολαία να δώσει το αγωνιστικό της παρόν ενάντια σε όλους αυτούς που υποβαθμίζουν τη ζωή της και την οδηγούν στην εξαθλίωση. Όσο υπάρχει αυτή η πολιτική, από οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν εφαρμόζεται, δε θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και η απομύζηση του ιδρώτα όλων των πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας από μια χούφτα εκμεταλλευτών. Είναι ζωτικής σημασίας πλέον, όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που βιώνουν καθημερινά ότι πετιούνται στο περιθώριο και ότι αυτή η κοινωνία δεν τους χωράει, να ενωθούν και να απαντήσουν. Η νεολαία πλάι στο πλευρό των εργαζομένων οφείλει να βγει στους δρόμους και να παλέψει, με όρους μαχητικούς, ώστε να μην περάσει το ασφαλιστικό πολυνομοσχέδιο και η “επιχείρηση ενσωμάτωσης” του φοιτητικού κινήματος μέσα από τον διάλογο για τη Παιδεία. Το εργατικό κίνημα μέσα από το συντονισμό των ανεξάρτητων – πρωτοβάθμιων σωματείων πρέπει να συσπειρώσει το σύνολο της κοινωνίας ώστε να κλιμακωθεί ο αγώνας για πλήρη – δημόσια – δωρεάν ασφάλιση και μια ζωή με ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ. ΤΡΙΤΗ 2 / 2 στις 12.00 στο αμφ. ΣΙΔΕΡΗ
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 4/2, ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


1 σχόλιο:

  1. Γεια σου

    Είμαι ένα συγκεκριμένο δανειστή που αναγνωρίζεται από την ΕΕ.
    Ο τραπεζικός λογαριασμός μου ζυγίζει 198.32.000€ που σερβίρει μου δάνεια βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα από 1.000€ σε όλα τα σοβαρά πρόσωπα που είναι σε θέση να κάνει μια σωστή χρήση και καλή επιστροφή των κονδυλίων. επιτόκιο 2% ετησίως επί του ποσού του δανείου. Μπορείτε να πληρώσετε σε 1-25 χρόνια ή περισσότερο σε ανώτατο όριο ανάλογα με το ποσό έτοιμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω E-mail: jm.decompte@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή