Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΣΠ – ΔΑΠ : ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ




 Οι πιο βρώμικες παρατάξεις του φοιτητικού συνδικαλισμού διαχρονικά, μόλυναν ξανά το φοιτητικό σύλλογο με τις πρακτικές τους και τη στάση τους. Αυτή τη φορά όμως το παράκαναν. Στη μεγαλειώδη πανεργατική απεργία στις 4/2, τράβηξαν το σύλλογο πίσω από τα μπλοκ της προδοτικής ΓΣΕΕ, βάζοντας την υπογραφή τους σε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονικής. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και για να ξεδιπλώσουμε μια και καλή το κουβάρι της ιστορίας. Μετά από πρόταση της, κατά τα άλλα “κεντροαριστεράς παράταξης” (κατόπιν δήλωσή τους), ΠΑΣΠ σε Δ.Σ. που καλούσε, με πλήρως αστικοποιημένο πολιτικό περιεχόμενο, στη συγκέντρωση κατά του ασφαλιστικού, η ΔΑΠ ήταν η μόνη δύναμη που δέχτηκε να υπογράψει με αποτέλεσμα αυτό το απολιτίκ αυτό ψήφισμα να “περάσει” και να αποτελεί απόφαση του Δ.Σ. Έτσι στην πορεία της Πέμπτης, έλαβε χώρα το τραγελαφικό φαινόμενο κατά το οποίο οι αρχιπασόκοι της σχολής άνοιξαν πανό στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ!!!! και ακολούθησαν την πορεία της πιο ξεπουλημένης ένωσης στην ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα.
Τα αποπαίδια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, παρά τα όσα λένε φαίνεται να τα βρίσκουν και να συνεννοούνται μια χαρά, καθώς μοιράζονται τα ίδια συμφέροντα και επιδιώκουν τον ίδιο στόχο μες τα πανεπιστήμια.
Τώρα μάλιστα, που η αστική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση στη νεολαία και το λαό με το νόμο – έκτρωμα του ασφαλιστικού, οι δεξιοί λακέδες των ΔΑΠ – ΠΑΣΠ σε εναρμόνιση με τις κομματικές δυνάμεις τους στον εργατικό συνδικαλισμό (ΔΑΚΕ – Ν.Δ.,ΠΑΣΚΕ – ΠΑΣΟΚ) συμμαχούν ώστε με κάθε τρόπο να αρπάξουν πολιτική υπεραξία από τη λαϊκή αγανάκτηση και οργή απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και να επιτελέσουν καλύτερα το ρόλο της δεξιάς αντιπολίτευσης. Ακριβώς διότι, αν ΠΑΣΠ και ΔΑΠ καταγγέλαν τον αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό, όπως “χτύπαγαν” κάθε κινηματικό ξέσπασμα του λαού τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος θα τους γύρναγε τη πλάτη και θα έχαναν την γείωση τους με μικροαστικά ή και μεσοαστικά κομμάτια της κοινωνίας που παραδοσιακά τους στήριζαν (μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί κ.ο.κ.), επιλέγουν να “στηρίξουν” επιφανειακά το κίνημα ενάντια στο ασφαλιστικό προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να το “κοντύνουν” και να αλλοιώσουν τα ταξικά και πολιτικά του χαρακτηριστικά. Για αυτό το λόγο, είδαμε για πρώτη φορά τη ζωή μας την ΠΑΣΠ ΓΠΑ να βγάζει κάλεσμα με κείμενα για την απεργία και τη ΔΑΠ να την στηρίζει!!! Όμως πέρα από το κωμικοτραγικό όλης αυτή της υπόθεσης, το γεγονός ότι ο δικός μας σύλλογος ήταν και ο μόνος που στήριξε την άθλια συγκέντρωση της γραφειοκρατικής ΓΣΕΕ, αποτελεί μια ατίμωση της ιστορίας και των αγώνων που έχουμε δώσει σαν φοιτητές του Γεωπονικού. Επειδή πολλά θα ακουστούν από τα συστημικά παπαγαλάκια της ΠΑΣΠ για το γεγονός, καλό είναι να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους και να τελειώνουμε μια και καλή με κάθε λογής ρουφιάνου. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ σε όποιον κατεβαίνει σε πορεία χέρι χέρι με τη ΓΣΕΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ σε όποιον στηρίζει τις γραφειοκρατικές ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που ανοιχτά στηρίζουν την εργοδοσία και πουλάνε συνεχώς τους αγώνες και τη διάθεση των εργαζομένων. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ σε όποιον έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται αριστερός και αγωνιστής και συμβαδίζει με τους υπερασπιστές του ΝΑΙ και των νεοφιλελέδων του ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ σε όποιον προσπαθεί να προσδώσει διαταξικά χαρακτηριστικά στο εργατικό κίνημα, σε όποιον έχει ως αποκλειστικό σκοπό να επαναδιαπραγματευτεί τη θέση μόνο του δικού του κλάδου και της συντεχνίας του αδιαφορώντας για το σύνολο και το βάθος της αστικής επίθεσης. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ σε όποιον προσπαθεί να καρπωθεί πολιτική υπεραξία από τους αγώνες διατυμπανίζοντας ότι το ασφαλιστικό έρχεται να πλήξει γενικά και αόριστα την κοινωνία και όχι τα ταξικά στρώματα αυτής. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ, σε όποιον ακόμα υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό μονόδρομο και την Ε.Ε.
Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν είναι ότι δεν είχαμε τη ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ ικανές για όλα τα παραπάνω. Απλά πρέπει επιτέλους να αποσαφηνιστεί ποιος είναι πραγματικό ο ρόλος και ο λόγος ύπαρξης των καθεστωτικών δυνάμεων σε κάθε κοινωνικό χώρο. Αναγκαία συνθήκη για το μαχόμενο εργατικό και φοιτητικό κίνημα, είναι η απομόνωση και η ανελέητη σύγκρουση με τις λογικές που καλλιεργεί ο αστικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός. Να πάρουμε διαζύγιο επιτέλους, με τις αστικές αντιλήψεις εντός των σχολών που καλούν το κόσμο να στηρίξει την ξεφτιλισμένη ΓΣΕΕ. Τέτοιες λογικές ουδεμία σχέση έχουν με το αναγκαίο μαχητικό – ταξικό κίνημα, που θα μπορέσει να περιγράψει έναν άλλο δρόμο για κάθε πληττόμενο κομμάτι της κοινωνίας. Ένα τέτοιο κίνημα, περνάει μέσα από τους ίδιους τους εργάτες, τους εργαζομένους, τη νεολαία κ.ο.κ., οι οποίοι μέσα από τη συγκρότηση ανεξάρτητων ταξικών πρωτοβάθμιων σωματείων και το συντονισμό αυτών, σε άμεση σύγκρουση με τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και τον υποταγμένο – εργοδοτικό συνδικαλισμό, θα ανατρέψουν κάθε πτυχή του 3ου μνημονίου και θα κλιμακώσουν τη πάλη της εργατικής τάξης για την απελευθέρωση της από τα δεσμά του κεφαλαίου και του καπιταλισμού.

ΥΓ1: Τέλος στα ανόητα επιχειρήματα η ΠΑΣΠ είναι το αντίπαλο δέος της ΔΑΠ, ή το αντίστροφο. Είστε το ένα και το αυτό
ΥΓ2: Θα είναι γελοίο να ακούσουμε πως η ΓΣΕΕ είναι αγωνιστική. Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος ξέρει τι εστί ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, τις ολέθριες συνέπειες που έχει αποκομίσει το κίνημα εξαιτίας αυτών των ξεπουλήμενων – γραφειοκρατών – εργατοπατέρων.
ΥΓ3: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΔΑΠ – ΠΑΣΠ ΠΟΥ ΣΥΡΑΝΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΙΧΑΜΕΡΗΣ ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου