Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΑΑΚ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ...

Το όργιο της κρατική καταστολής και της αυθαιρεσίας της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει τέλος όπως φαίνεται. Μόλις μία ημέρα μετά την αναίτια προσαγωγή και τον ξυλοδαρμό που ακολούθησε, δύο μελών της ΕΑΑΚ στο κέντρο της Αθήνας μετά το πέρας της πορείας της 6ης Δεκέμβρη, οι φασιστικές ορδές των ΜΑΤ εξαπέλυσαν νέα επίθεση στην αγωνιζόμενη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα. Σε μαζική κινητοποίηση μαθητών – φοιτητών στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και στο γενικότερο τσάκισμα της εργασιακής προοπτικής της νεολαίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το ελεύθερο στις δυνάμεις καταστολής να επιτεθούν σφοδρά απέναντι στους διαδηλωτές, ώστε να μην εισέλθουν στο χώρο του Υπουργείου. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός και τα ανοιγμένα κεφάλια αγωνιστών / τριών του φοιτητικού και μαθητικού κινήματος. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες ΜΑΤ και κυβέρνησης, οι φοιτητές και μαθητές κατάφεραν να μπουν μέσα στο Υπουργείο ώστε να μεταφέρουν τις αποφάσεις των συλλόγων. Μάλλον η κυβέρνηση και οι υπουργοί της, αδυνατούν να αιτιολογήσουν πολιτικά τις επιλογές τους και επιλέγουν να κρύβονται πίσω από τις ασπίδες και τα γκλόμπ των ΜΑΤ.

Παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας και του λαϊκού παράγοντα, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματά μας. Απέναντι στις απειλές και στις φασιστικές πρακτικές του κράτους και της αστυνομίας το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα δε θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα. Μπροστά στο τσάκισμα της εργασιακής μας προοπτικής, την συνεχή υποβάθμιση των πτυχίων μας και την περαιτέρω διάλυση των πανεπιστημίων αντιπαρατάσσουμε τους συλλογικούς και μαχητικούς αγώνες της νεολαίας. Μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους και τις γενικές συνελεύσεις κλιμακώνουμε τη πάλη απέναντι στην αντιδραστική εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που εισηγείται το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ..
Η περίοδος χάριτος τελείωσε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποτινάξει εδώ και καιρό από πάνω της κάθε “αριστερό και φιλολαϊκό” προσωπείο, και συνειδητά επιτίθεται στα δικαιώματα της νεολαίας, τσακίζει τις διεκδικήσεις της και κάθε αγωνιστική και κινηματική αντίδραση. Σαν Ε.Α.Α.Κ. καλούμε κάθε φοιτητή, μαθητή και εργαζόμενο στην εκπαίδευση να συμβάλει ώστε να αντικρουστούν οι ραγδαίες αλλαγές σε όλη την εκπαίδευση, που τσακίζουν κάθε έννοια δημόσιας – δωρεάν παιδείας, προετοιμάζουν τους φοιτητές για φθηνούς – αναλώσιμους εργαζόμενους καταδικασμένους στη χρόνια ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ....

.....Η ΛΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου